Norges næststørste inkassoselskab køber KIS

Norges næststørste inkassoselskab, Kredinor SA, har været på indkøb i Danmark og købt Danmarks ældste inkassoselskab, Købmandstandens Inkasso Service A/S (KIS) med hovedsæde i Ballerup.

”Vi er fantastisk glade og stolte over vores nye brohoved i Danmark”, fortæller adm. direktør Tor Berntsen, der ikke lægger skjul på, at købet af KIS både er et ønskescenarie og starten på et nordisk eventyr.

Kredinor har opereret på det norske marked i 112 år og er i dag Norges største inkassoselskab målt på antal sager og næststørst målt på omsætning. Derfor var det logisk at kigge på vækst uden for landets grænser, og etableringen af et nyt, nordisk inkassoselskab lå lige for. ”Vi ønsker at tilbyde et internordisk alternativ til alle vores nuværende kunder i Norge og har derfor etableret os med nyt selskab i Sverige og opkøbet af Købmandstandens Inkasso Service A/S i Danmark”, udtaler Tor Berntsen og fortsætter: ”Vi har kendt Købmandstandens Inkasso Service som seriøs, kompetent og veldrevet partner siden 1984, så det var helt naturligt for os at starte der, da vi kiggede på Danmark. Vi har 500 dygtige medarbejdere i Norge, gennemfører 1,6 mio. inkassosager og har kontorer i 11 større byer, så tiden er inde til at kigge ud over Norges grænser”.

Sælgeren er Lone Zangenberg, som er 3. generation af familieejerskabet, og hun var ikke i tvivl, da Kredinor kontaktede hende. ”Tor Berntsens plan om et stærkt nordisk inkassoselskab med KIS som den danske del var helt rigtig fra første dialog i november 2016, så selvom der er mange følelser involveret i at sælge familiens virksomhed efter så mange års ejertid, var der endnu mere logik i det for både mig og KIS’ dygtige medarbejdere”, fortæller Lone Zangenberg. ”Kredinor er den rette køber på det rette tidspunkt, og jeg var meget glad for at kunne fortælle medarbejderne om handelen her til morgen”.

Med købet skærper Kredinor konkurrencen på det danske inkassomarked, hvor Lindorff og Intrum Justitia hidtil har været de største nordiske spillere. ”Vi har en klar ambition om at blive endnu større i Danmark og naturligvis et dominerende selskab i Norden. Købmandstandens Inkasso Service A/S har 100{3b78cae5d036ffa9524be0a2262b7ea7c2dd2332129ab28676cbfb291ada16bd} fokus på inkasso, men med overtagelsen vil Kredinor udvide med nye produkter på det danske marked og ikke mindst kunne tilbyde en nordisk løsning”, fortæller adm. direktør Tor Berntsen. ”Vi vil udnytte synergier og gå hårdt efter at blive den foretrukne nordiske partner på inkassoområdet.”

Det vil stadig være direktør Jørgen René Byrholt, der står i spidsen for inkassoforretningen i Ballerup. ”Vi er alle super glade for en god handel for alle parter. Jeg glæder mig meget til at blive en del af Kredinor, som vi har arbejdet godt sammen med i over 30 år. Vi ser meget ens på rigtigt mange ting, og med Kredinors store organisation, ekspertise og engagement i ryggen, bliver det et rigtigt eventyr, vi nu skal på.”

Vil du vide mere om vores ydelser?

Venligst udfyld informationen i felterne nedenfor, vi vil i løbet af kort tid vende tilbage for en uforpligtende samtale.

Kontaktinfo

Telefon   +45 33 64 64 50

Åbningstider på telefon

Mandag - Torsdag kl. 09:00 - 16:00
Fredag kl. 9.00-15.00

e-mail   kredinor@kredinor.dk