Kan det betale sig at gå i retten?

Det korte svar er ”ja”.

Vi laver løbende analyser på udbyttet af vores arbejde, og vi kan se, at vi skaffer flere penge hjem til vores kunder via retlig inkasso, end vi har af udgifter på de sager, vi ikke løser med betaling. Altså et overskud på at sende sager i retten.

Der er som udgangspunkt to typer af sager, der sendes i retten: De utvistede og de tvistede. Som navnene antyder, er der dels de utvistede sager, hvor skyldneren overhovedet ikke har reageret på hverken rykkerproces eller udenretlig inkasso, hvor det næste skridt så er at få Fogedretten til at sende en hilsen. Derudover er der de tvistede sager, hvor skyldneren har gjort indsigelse mod vores kundes krav, og så må vi en tur i Civilretten med en jurist fra vores advokatpartner, som har gennemgået sagen, udarbejdet en stævning og kan tage en hovedforhandling, hvis skyldneren fastholder sin indsigelse over for retten.

Der må ikke herske tvivl om, at det stort set altid kan betale sig at sende en utvistet sag i retten – kommer der alligevel ikke betaling, er kravet sikret i 10 år (ellers kun i 3 år), Kredinor kan lave en åben registrering hos RKI, Debitor Registret og Skyldnerlisten, og du kan trække din moms og tabet fra i dit regnskab.

En tvistet sag kan være sværere at rådgive omkring, for det afhænger helt af indsigelsen, grundlaget for kravet/fakturaen, den indgåede aftale mellem dig og skyldneren og beløbets størrelse. Det mest omkostningstunge i en tvistet sag er den tid, advokaten skal bruge, så jo mere tid og undersøgelse, desto større er udgiften. Det bliver derfor en vurdering fra sag til sag, om det kan betale sig.

Læs mere om retlig inkasso her.

Vil du vide mere om vores ydelser?

Venligst udfyld informationen i felterne nedenfor, vi vil i løbet af kort tid vende tilbage for en uforpligtende samtale.

Kontaktinfo

Telefon   +45 33 64 64 50

Åbningstider på telefon

Mandag - Torsdag kl. 09:00 - 16:00
Fredag kl. 9.00-15.00

e-mail   kredinor@kredinor.dk