Gældsstyrelsen hyrer Kredinor til at inddrive SU-gæld

Seks inkassoselskaber tilbød at blive det første private inkassoselskab i nyere tid til at hjælpe det offentlige med at inddrive gæld. Kredinor vandt opgaven og vi skal nu hjælpe Gældsstyrelsen med at inddrive op mod 150 mio. kr. i Norden.

”Hos Kredinor er vi naturligvis først og fremmest stolte over og glade for, at Gældsstyrelsen har valgt os og vores løsning i konkurrence med 5 kolleger, og vi ser frem til at hjælpe det offentlige med kompetent inddrivelse i Norden”, siger Jørgen René Byrholt, der er Kredinors direktør i Danmark.

Det er ikke første gang, at Kredinor løser en opgave for det offentlige. Tilbage i 2009 vandt Kredinor (dengang Købmandstandens Inkasso Service A/S) SKATs opgave om at inddrive gæld til det offentlige hos skyldnere bosat uden for Danmark. Den aftale var gældende i to år, men udbyttet var så positivt, at den blev forlænget to gange til den maksimale løbetid på fire år. Siden da har ingen private inkassoselskaber løst opgaver for det offentlige, før Kredinor nu har vundet opgaven med at inddrive SU-gæld i Norden.

Helt konkret handler opgaven om at få ca. 3.500 tidligere studerende på danske uddannelsesinstitutioner, som nu er bosat i Sverige, Norge, Finland, Island og på Færøerne, til at betale deres misligholdte SU-lån tilbage til Danmark.

Skatteministeriet har opgjort, at udenlandske studerende fra andre EU-lande lige nu tilsammen har misligholdt SU-gæld for 314 millioner kroner. For et år siden udgjorde gælden 258 millioner kroner, og siden 2015 er den steget med hele 184 procent. Også antallet af skyldnere er steget fra 4.668 personer for et år siden til nu 5.514 personer.

Skatteminister Morten Bødskov (S) kalder situationen for ”absurd” i en artikel i Politiken: ”Det er forargeligt, at man kan komme her og få en gratis uddannelse, og så stikker man af fra regningen. Det duer ikke”, siger han.

Og nu tager Gældsstyrelsen så kampen op mod (i første omgang) skyldnere bosat i Norden og har blandt seks tilbud altså valgt Kredinor til at løse den opgave.

Underdirektør Brian Breer Clausen fra Gældsstyrelsen forklarer i en pressemeddelelse fra Gældsstyrelsen: ”Skylder man penge her i landet, så har vi en række værktøjer til at inddrive gælden, men er du bosat i udlandet, så stopper vores bemyndigelse ved grænsen. Det betyder, at vi er afhængige af, at de enkelte landes nationale myndigheder hjælper os. Det gør de på mange områder, men vi har ikke aftaler på fx SU-området. Derfor søger vi nu hjælp hos et privat inkassofirma”.

Se pressemeddelelse fra Gældsstyrelsen her

Det praktiske arbejde med opgaven starter i løbet af oktober, og vi håber på tilstrækkelig fremdrift til at kunne iværksætte de første indsatser i slutningen af året, for forud for selve inddrivelsen skal der blandt andet ske verificering af skyldners nuværende bopæl.

Kontrakten mellem Gældsstyrelsen og Kredinor blev underskrevet den 27. august 2019 efter afgørelse af et offentligt udbud af 25. april 2019, hvor i alt seks inkassoselskaber afgav tilbud.

 

Vil du vide mere om vores ydelser?

Venligst udfyld informationen i felterne nedenfor, vi vil i løbet af kort tid vende tilbage for en uforpligtende samtale.

Kontaktinfo

Telefon   +45 33 64 64 50

Åbningstider på telefon

Mandag - Torsdag kl. 09:00 - 16:00
Fredag kl. 9.00-15.00

e-mail   kredinor@kredinor.dk