Kredinor fejrer 150 år

Ja, vi har gode erfaringer med dårlige betalere. Vi formår både at få dem til at betale, og i mange tilfælde hjælper vi også med at gøre dårlige betalere til gode kunder igen.

Og vi har gjort det siden 1870.

Det er de færreste virksomheder, der kan fejre 150 års fødselsdag – og lidt pudsigt at Kredinor kan gøre det efter kun 3½ år i Danmark.

Det skyldes Kredinors køb af Købmandstandens Inkasso Service A/S, hvis rødder strækker sig 150 år tilbage til den 2. november 1870.

Dengang etablerede cand.phil. Frederik Harald Sophus Wolff sine inkassoaktiviteter i en afdeling af et kreditoplysningsbureau, og 150 års rejse med kreditoplysninger og inkasso tog sin begyndelse.

Vores inkassovirksomhed blev etableret samtidig med, at Rasmus Malling-Hansen patenterede den første kommercielle skrivemaskine (”skrivekugle”), 16 år før Carl Benz opfandt den første bil, og 23 år før Brdr. Wright gennemførte den første bemandede flyvning i verdenshistorien.

Vi har praktiseret inkasso under to verdenskrige, flere globale kriser og en fantastisk industriel, økonomisk og teknologisk udvikling gennem 150 år. Vores måde at opkræve og inddrive penge på har udviklet sig fra hjemmebesøg hos skyldnerne til enkle swipes på smartphones med øjeblikkelig registrering af betaling.

Vi har vores eget inkassosystem med både debitor- og kreditorportal, vi har udviklet API og tekniske snitflader til større kunder og partnere, vi har integreret vores løsning mod standard afregnings- og økonomisystemer, vi tilbyder Skyldnerlisten til at undgå kendte dårlige betalere, vi har lanceret NemBetaler med betalingslink til MobilePay, og vi er slet, slet ikke færdige med at gøre det lettere få styr på det med at give sikker kredit og betale sin gæld.

Vi arbejder stolt for alle typer kreditgivere lige fra den lokale håndværksmester til den store internationale koncern, ligesom vi hjælper både Staten via Gældsstyrelsen og kommunalt ejede forsyningsselskaber med at få penge hjem.

Tak for de første 150 år – vi glæder os til de næste.

Kredinors historie fra 1870 – 2020 (hovedpunkter)

  • 1870 – Inkassobureauet og inkassoaktiviteterne blev etableret som en afdeling i et kreditoplysningsbureau af cand. phil., translatør Frederik Harald Sophus Wolff i 1870.
  • 1902 – Købmandstandens Oplysningsbureau A/S bliver formelt stiftet som selskab og ejes bl.a. af Danmarks Nationalbank, Kjøbenhavns Handelsbank og Landmandsbanken (begge nu Danske Bank), Privatbanken (nu Nordea) samt en række store grossistorganisationer.
  • 1907 – De to direktører i Købmandstandens Oplysningsbureau, M. I. Jansen og P. V. Fournais, overtager virksomheden.
  • 1926 – Oplysningsvirksomheden om privatpersoner sælges fra og bliver overtaget af direktør Johannes Petersen, der i gennem de næste 30 år opkøber en række oplysningsbureauer i provinsen og danner De Forenede Oplysningsbureauer, der også driver inkassovirksomhed.
  • 1971 – Købmandstandens Oplysningsbureau fusioneres igen med De Forenede Oplysningsbureauer og fortsætter under navnet Købmandstandens Oplysningsbureau
  • 1990 – Ove Engelbrecht overtager samtlige aktier og bliver eneejer. Han opretter 5 år senere et familieaktieselskab, der efterfølgende splittes op i to selvstændige virksomheder: Købmandstandens OplysningsBureau A/S og Købmandstandens Inkasso Service A/S.
  • 1999 – Efter 130 års samspil bliver inkasso- og oplysningsbureauet skilt ad med hver sin ejerkreds, da familien Engelbrecht sælger Købmandstandens OplysningsBureau A/S til kapitalfonden EQT, der senere sælger selskabet videre til Experian-koncernen. Familien bevarer ejerskabet af inkassobureauet.
  • 2017 – Efter Ove Engelbrechts død i 2017 sælger familien Engelbrecht så Købmandstandens Inkasso Service A/S til det norske inkassoselskab Kredinor SA, der drives som et samvirkeselskab.
  • 2017 – Købmandstandens Inkasso Service A/S skifter officielt navn til Kredinor A/S og er i dag den danske del af det nordiske inkassoselskab Kredinor.

 

 

Vil du vide mere om vores ydelser?

Venligst udfyld informationen i felterne nedenfor, vi vil i løbet af kort tid vende tilbage for en uforpligtende samtale.

Kontaktinfo

Telefon   +45 33 64 64 50

Åbningstider på telefon

Mandag - Torsdag kl. 09:00 - 16:00
Fredag kl. 9.00-15.00

e-mail   kredinor@kredinor.dk